Ronald McDonald Kinderfonds

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar. De Gele Kegels Eindhoven is een samenwerking van minimaal twee jaar aangegaan om dit geweldige kinderfonds en de vrijwilligers te kunnen steunen.

Ook u kunt met uw bedrijf een bijdrage leveren door een “dakje” op één van onze bestekhuisjes te sponsoren.

Draag een ‘dakje’ bij
 

SAMENWERKING TUSSEN REGARDZ EN HET RONALD MCDONALD KINDERFONDS

Regardz is trotse partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds zorgt er al meer dan 30 jaar voor dat ouders dichtbij hun ernstig zieke kind kunnen zijn door accommodatie aan te bieden dichtbij het ziekenhuis. Regardz is de uitdaging aan gegaan om in 2014 € 50.000 op te halen en hiermee ruim 1.100 overnachtingen te realiseren. Wist u dat?

 • Een overnachting in het Ronald McDonaldhuis Utrecht €44 kost? De ouders die er overnachten zelf €15 per nacht betalen
 • De Ronald McDonald huizen geen subsidie ontvangen en dus volledig afhankelijk zijn van donaties
 • Er in het Ronald McDonald Huis Utrecht 126 vrijwilligers actief zijn

Sinds 27 januari 2013 is Regardz een samenwerking van een periode van tenminste twee jaar aangegaan met het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds zorgt er al ruim dertig jaar voor dat zieke kinderen dichtbij hun ouders kunnen zijn. Ze ontvangen hiervoor geen overheidssubsidie, dus ze zijn volledig afhankelijk van donateurs, sponsorbijdragen en acties van particulieren en organisaties. “De reden dat wij dit juist met het Ronald McDonald Kinderfonds zijn aangegaan, is omdat de grondbeginselen van beide bedrijven nauw bij elkaar liggen”, aldus Pieter Aalbers, algemeen directeur van Regardz. Regardz zal zich inspannen om het doel van € 50.000 per jaar in te zamelen te realiseren. Deze bijdrage gebruikt het Kinderfonds om overnachtingen voor ouders met zieke kinderen mogelijk te maken. Samen met medewerkers, klanten en gasten worden er activiteiten georganiseerd zodat Regardz deze gezinnen gezamenlijk kan steunen. Hier wordt op verschillende manieren invulling aan gegeven. Tot nu toe zijn de volgende acties georganiseerd:

 • In het weekend van 15 juni 2013 is er door drie teams van Regardz deelgenomen aan, de door het Kinderfonds georganiseerde, HomeRide. Tijdens de fietstocht is er van Groningen naar Maastricht gefietst en een bedrag opgehaald van € 25.352,60!
 • Klanten en gasten kunnen hun verzamelde Extraaz doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Met deze actie is er al een bedrag van € 995,00 opgehaald.
 • In elke locatie van Regardz is het mogelijk om Kinderfondsknuffels te kopen voor € 15,99 per stuk en staan er donatie huisjes.
 • Medewerkers van La Vie Utrecht hebben in de dagen voor Pasen Paasbroden verkocht voor € 5,00 per brood met een opbrengst van € 275,00!
 • Tijdens Hemelvaart hebben twee teams met daarin drie medewerkers van La Vie Utrecht meegedaan met een sponsorloop waar € 500,00 mee opgehaald is.
 • Op 13 mei hebben de medewerkers van Regardz Amsterdam een wandeling van 6,5 kilometer, vanaf de Zilveren Toren naar het Olympisch Stadion georganiseerd. Tijdens deze tocht zijn er sleutelhangers en ballonnen aan voorbijgangers verkocht om zoveel mogelijk geld op te halen. De totale opbrengst van de wandeling was maar liefst € 465,00.
 • De medewerkers van Berghotel Amersfoort hebben nu in totaal een bedrag van € 2561,66 opgehaald! Dit bedrag is bij elkaar gesprokkeld door het veilen van verschillende spullen op Social Media, de donatie huisjes en parkeermeters. In het hotel hebben er 4 medewerkers zich laten sponsoren en mee gedaan met de Halve van Nijkerk, hiermee is € 423,60 opgehaald.
 • Op het landgoed van Groenendael Hilvarenbeek vond op 7 september een meerkamp plaats. Na afloop was er een gezellige barbecue voor alle deelnemende teams en bezoekers. De gehele opbrengst van het inschrijfgeld en het grootste gedeelte van de catering is ten goede gekomen van het Ronald McDonald Huis in Tilburg.
 • La Vie Utrecht heeft een duurzame oplossing bedacht voor de bestekpockets die dagelijks gebruikt werden in het restaurant en waarvan er duizenden per jaar in de prullenbak verdwenen, namelijk bestekhuisjes. Deze zijn ontwikkeld door Arbeidscentrum Veenendaal. De bestekhuisjes staan op elke tafel in het restaurant, gevuld met bestek en servetten. Bedrijven kunnen een ’dakje’ sponsoren in ruil voor promotie, met een groot bereik van 200 tot 600 gasten per dag. Wilt u ook een dakje sponsoren? Deze actie heeft tot nu toe € 3.022 opgebracht!
 • Airport Hotel Rotterdam steunt de actie ‘geef een nachtzoen’ van het Ronald McDonald Huis Sophie Rotterdam. Gasten worden op deze actie gewezen door middel van een flyer bij het inchecken. Bij uitchecken wordt gevraagd om € 1,- te doneren aan deze actie.
 • Met de online verkoop van de inboedel van Eenhoorn Amersfoort hebben de medewerkers € 737,20 opgehaald. Daarnaast kon men op 17 en 19 september haar auto laten wassen voor € 7,50 op de parkeerplaats van de Eenhoorn. Hiermee is een totaalbedrag van € 123,50 opgehaald.
 • Midden op het kantorenplein bij het WTC zijn er op 31 oktober vers bereide hamburgers en huisgemaakte tomatensoep verkocht. Met deze smakelijke actie is door de medewerkers van Regardz WTC Arnhem € 400,- opgehaald.
 • Woensdag 13 november verzamelden 47 vrouwen zich in het restaurant van de Buitensociëteit om kleding met elkaar te ruilen. Alle dames konden, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers, naar hartenlust kleding, schoenen en sieraden ruilen. Het enige wat de vrouwen moesten doen, was een tasje vol kleding, accessoires of schoenen meenemen en zich inschrijven voor € 15,00. De totale opbrengst voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle was € 705,-.