Effectief vergaderen doet u zo!

Kent u dat gevoel? Uw organiseert een vergadering, maar deze blijkt niet goed voorbereid te zijn. Een goed vergaderproces is de ruggengraat van iedere vergadering. Zonder proces geen structuur! Iedereen weet daardoor waar hij of zij aan toe is. Heldere afspraken geven heldere verwachtingen en leiden weer tot heldere resultaten. Om u hierbij te helpen heeft Gele Kegels voor u een paar tips op een rijtje gezet, zo is een goede voorbereiding het halve werk.

1. Meeting Energizers!

Het is slim om voor een vergadering, en eventueel tussendoor, een energizer te doen. Dit brengt het concentratieniveau namelijk omhoog! Energizers zijn bedoeld om een bijeenkomst een boost te geven. Hierdoor ontstaat nieuwe energie en kunt u goed gemotiveerd beginnen/verder met een bijeenkomst. Klik hier om meer informatie te krijgen over energizers!

2. Een goede start, is het halve werk!

Open uw vergadering met een onderwerp dat iedereen gelijk aanspreekt! Zo doen tv-presentatoren dat ook, om goed de aandacht van de kijker te trekken beginnen ze met iets “fris” en/of “onverwachts”. De manier waarop de eerste minuten van een bijeenkomst worden ingevuld, is bepalend voor de gehele bijeenkomst. Als u niet direct de aandacht trekt, kan de focus van de mensen tijdens de vergadering héél ergens anders zijn.

3. Take a break!

Lange vergadering op de planning staan? Zorg dan voor genoeg pauzes tussendoor. Het is belangrijk om goed te plannen, een brein neemt namelijk maar een half uur goed informatie op (een half uur heeft meer zin dan 3 uur lang vergaderen). Bij een tekort aan zuurstof worden mensen moe, neem daarom de tijd. Gezond eten is hierbij een belangrijk onderdeel. Vergaderen bij Bij Gele Kegels? Wij hebben we een ruim aanbod voor de lunch: bekijk hier onze arrangementen.

4. Niet relevant? Niet interessant!

Heeft u niet iedereen nodig tijdens de gehele vergadering? Plan uw bijeenkomst zo dat personen alleen aanwezig zijn bij punten die voor hen relevant zijn. In een bijeenkomst worden vaak veel diverse punten besproken, zeker bij langdurige. Probeer de vergadering interessant te houden door de juiste mensen bij de juiste onderwerpen te betrekken. Hierdoor zal na de vergadering efficiënter gewerkt worden.