Blog: stage als Executive Sales Trainee

experienceOok benieuwd naar hoe het er achter de schermen van de Gele Kegels aan toe gaat? Wij geven u graag “een kijkje achter de schermen”. Dit keer vertelt collega Tim in een blog over zijn ervaringen tijdens zijn stage als Executive Sales Trainee. Hallo, ik ben Tim van Brakel en ik ben 20 jaren jong. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding commerciële economie. Naast mijn studie moet er natuurlijk ook geld worden verdiend. Dit doe ik bij Opvallers, een promotie bedrijf in Eindhoven. Het is erg afwisselend werk: De ene keer sta ik in de supermarkt koekjes of frisdrank te verkopen, de andere keer doe ik hospitality werk en weer een andere keer ben ik aan het sampelen (producten uitdelen). Deze werkzaamheden doen wij elk weekend weer voor een ander merk en product. Daarnaast ben ik er tijdens deze opleiding achter gekomen dat marketing niet helemaal mijn ding is, maar sales daarentegen wel! Vandaar dat ik heb gekozen om in mijn minor en afstudeer stage al de sales kant op te gaan. Momenteel volg ik een minor ter verdieping van kennis. Hierbij heb ik gekozen om het “sales executive program” te volgen. Bij het sollicitatiegesprek hadden Regardz en ik een perfecte match: ik had Regardz van tevoren op nummer 1 gezet en Regardz heeft aangegeven mij het liefst te willen als stagiair. De reden dat ik erg graag bij Regardz stage wilde lopen was voornamelijk dat de hospitality branch mij erg aanspreekt. Daarnaast sprak de manier van werken mij ook erg aan en herkende ik hier mijn sterktes in. Op maandag, dinsdag en woensdag loop ik stage bij Regardz en werk ik mee als junior accountmanager voor de locatie Gele Kegels in Eindhoven. Donderdag en vrijdag ga ik naar school om me de basis vaardigheden voor accountmanager eigen te maken. Tijdens het meewerken zal ik me zowel op bestaande- als nieuwe relaties richten. Dit zal ik niet alleen doen, maar ik word tot nu toe op persoonlijk- en sales gebied fantastisch begeleid door Gitta Jacobs (Directeur Gele Kegels Eindhoven) en Patricia Huisman (Sales Manager). Tot nu toe ben ik voornamelijk ingewerkt en heb ik bedrijven gebeld om te kijken of Regardz Gele Kegels de oplossing voor hun externe bijeenkomsten kan zijn. Hier zijn al verschillende afspraken uitgekomen! In het begin is het bellen natuurlijk nog een beetje spannend, maar ik heb het als erg leuk ervaren en het spannende is er nu al vanaf. Toch zal ik tijdens het bellen de SUCCES structuur die binnen Regardz wordt gebruikt nog wat beter onder de knie willen krijgen. Met de begeleiding die ik nu ontvang ben ik ervan overtuigt dat dit gaat lukken en dat er nog vele successen zullen volgen tijdens deze stage. Graag tot ziens in de Gele Kegels Eindhoven! Groet, Tim van Brakel.