5 x wat zonlicht met ons doet

De lente is aangebroken. Massaal trekken we de terrassen op naar buiten om onszelf te voorzien van de eerste zonnestralen. Iedereen is blij.  Maar, waarom? Wat doet die zon toch met ons dat we hier ieder jaar weer zo naar uitkijken? Bij deze op een rij: 5 x wat zonlicht met ons doet

 

  1. Vaarwel winterdip

Waarom bestaat er een term als ‘winterdepressie’ en komt ‘zomerdepressie’ niet ons woordenboek voor? Veel mensen hebben in de winter last van somberheid, minder energie en calorierijk voedsel. Dit is omdat het in de winter minder lang licht is. Licht stuurt onze biologische klok waarbij o.a. onze gemoedstoestand een grote rol speelt. Zodra de zomertijd wordt ingesteld, de avonden langer zijn, verdwijnen dan ook vanzelf deze klachten. Vandaar dus die blijdschap!

  1. De zon verwent ons

De warme zon op onze huid voelt als een warme deken. De zon verwent ons. Wanneer we onze jas uittrekken en op een lekkere stoel gaat zitten in de warmte voelen we ons gewoon vertroetelt! Tja, daar houden we natuurlijk van. Daarnaast is het nog gratis en voor niets ook. Bedankt  zon :)

  1. De zon verhoogt onze productiviteit

De zon laat ons sneller denken. Dit komt mede dankzij de vitamine D die zonlicht met zich mee brengt. Onze hersenfunctionaliteit en denkvermogen wordt hierdoor verhoogt. Daarom zijn grote ramen in bedrijven en schoolgebouwen altijd gewenst. Maximaal daglicht, dat kunnen we goed gebruiken wanneer we aan het werk zijn!

  1. Vitamine D doet nog meer

Die welkome vitamine D heeft ons nog meer te bieden. Zo is het goed voor onze botten en tanden en gaat het infecties tegen. Verder helpt vitamine D verschillende soorten kanker te voorkomen. Niet verbranden natuurlijk;)

  1. Vanzelf slank in de zomer

Dat kan niet, hoor ik u denken. Maar in feite maakt de zon afslanken wel een stukje makkelijker. Ze zorgt er namelijk voor dat we lekker veel leptine aanmaken. Leptine is een hormoon en die maakt dat we sneller vol zitten. Onze eetlust neemt hierdoor dus eerder af. Kijk, daar hebben we nog eens wat aan!

zonlicht

 

Hoe gaat u deze zomer optimaal van de zon genieten?